Login

Register

Вход с Facebook
or
Любовен хороскоп за месец Февруари 2019 г.
Любовен хороскоп за месец Февруари 2019 г.
Image: Любовен хороскоп за месец Февруари 2019 г.

Февруари ни обещава вълнения и неочаквани обрати в Любовта, в но в един малко по-особен контекст. Венера, на чиито настроения са подвластни нашите чувствени привързаности, се колебае между приказната романтика и необходимостта да съгласува любовните фантазии с реалността. И ще успее, но само там, където копнежите на сърцето са подкрепени с действителна готовност за поемане на лична отговорност за изборите му. Като ни напомни, че любовта и щастливите отношения изискват не по-малко работа отколкото всичко останало. За да се синхронизираме с тези общи тенденции, като за начало е необходимо да изясним желанията и приоритетите си в любовта. Да не разпиляваме себе си в ненужни или в безперспективни срещи и връзки, да не даваме обещания, ако не сме уверени че ще ги изпълним, да не прибързваме с изборите си. Февруари се очертава като месец на сериозните избори в любовта и проверка на вече направените, в който ще разберем дали и защо се чувстваме привлечени или обвързани от някого. Ако Съдбата ни срещне с някого и ни предостави условия да влезем в интимни отношения с него, те преди всичко ще бъдат продължителни и сериозни. Тя ще подкрепи онези, които имат сериозни намерения и вероятно ще подложи на изпитание устойчивостта им. Ако смятате че няма нужда да доказвате любовта си, че силните чувства са достатъчни и не е необходимо да полагате усилия за да докажете на себе си и другия че те са и трайни, по добре не се захващайте. Ако имате нужда от повърхностни, необвързващи отношения по-добре изчакайте. Не очаквайте и бърз развой - както  решаването на проблемите във връзките, така и възможностите за тяхното възникване и укрепване, едва ли ще могат да разчитат на скорост и натиск. Девизът на Любовта през февруари е бавно, но сигурно.

Овен 

Овен, асцендент Овен
Февруари ви настройва по-скоро приятелски отколкото любовно. Общителни и дружелюбни, мотото на мнозина от вас сега е "Колкото повече приятели, толкова по-добре". За необвързаните Овни това създава благоприятни предпоставки за романтични преживявания и запознанства, но при обвързаните нещата стоят малко по-различно. Всъщност и потенциалните, и реалните ви партньори очакват от вас малко по-сериозно отношение. Възможно е дори да успеят да изтръгнат от вас обещания за бъдещето, които в действителност не сте склонни да изпълните. Ако сте обвързани ще се наложи да се справите и с ревността на половинката си породена от безобидните ви флиртове.Имайте предвид, че звездите сега въобще на са благоразположени да подкрепят стремежите ви към повече свобода и експерименти. А Любовта в лицето на Венера изисква от вас да проявите зрялост и отговорност в чувствата и поведението си във връзките, дори когато те са краткосрочни и неангажиращи. Благословия от небето ще получат, онези от вас които проявяват старание в изграждането на устойчиви отношения. Ако нямате съмнения в избора на сърцето си, сега е момента да преминете в следваща по-зряла и обвързваща фаза на взаимоотношенията си. Може би под натиска на тези сериозни и отговорни тенденции, в навечерието на любовния Валентин страстите ви ще поутихнат. Ще се наложи да мобилизирате воля, чувства и думи за да не предизвикате съмнения и да засвидетелствате отношение. Във втората половина от месеца, страстите ще отстъпят на непривични за вас чувствени и мечтателни настроения. Можете да ги използвате съвсем успешно за да подхраните и укрепите връзката си, прекарвайки повече време в романтично уединение с любимия човек. Необвързаните Овни, които са готови за сериозни отношения, имат повече шансове да срещнат достоен кандидат за сърцето си в работна или бизнес среда, отколкото в компанията на приятелите си. Освен ако шефът и вече не е част от вашия приятелски кръг.

Телец 

Телец, асцендент Телец
През февруари сте настроени да търсите дълбокия смисъл и в живота, и в любовта, а чувствата ви са мотивирани от стремеж към високи идеали. Почти на крачка сте от тоталното потъване в мечти и фантазии по впечатляващи любовни истории. Дали това ще се превърне в капан или шанс зависи изцяло от вас самите. Определено бихте могли да намерите и приложите перфектната рецепта на Венера, комбинирайки в разумни съотношения приказна романтика, знания и мъдрост за укрепите взаимоотношенията си. Ако все още търсите Любовта можете да разчитате на Марс, който ще добави към типичната ви обаятелност страст и воля, а това е неустоима комбинация особено за мъжете Телци. Всеобщата любовна магия вероятно ще захрани увереността ви и ще накара мнозина от вас да направят решителна стъпка към завладяването на нечие сърце. С изтънчен флирт, ви напомнят звездите, а не с моментална и поразяваща обсада! Важни събития и ключови моменти във взаимоотношенията ви ще се развият в дните около Пълнолунието, които ви обещават кулминация в романтично чувствените преживявания. За съжаление разкриването на някои истини и осветяването на някои неизяснени до сега моменти, биха могли да доведат и до прекратяване на взаимоотношения. Но дори това да се случи, помнете че звездите ви подкрепят в любовта сега и всички обстоятелства в любовния ви живот целят да ви помогнат да постигнете трайно щастие и удовлетворение в него. Възможно е да мине месец, вероятно не един дори, за да осъзнаете, че февруарските събития са били съдбоносни за вас-независимо дали става въпрос за възникване или прекратяване на любовни връзки. Що се отнася до семейните Телци, февруари е по скоро благосклонен спестявайки ви изблик на страсти, но и на негативни преживявания и разминаване във възгледите и целите. Напротив, много по-вероятно е нова обща цел да съдейства за укрепването на отношенията.

Близнаци 

Близнаци, асцендент Близнаци
Нарастването ролята на приятелското обкръжение и социалната среда в живота ви, вероятно ще ви позволи да се сближите с някой към който отдавна изпитвате симпатии. Дори да нямате такива продължителни и досега неудовлетворени влечения, висока е вероятността мнозина от вас да прекарат февруари изцяло погълнати във водовъртеж от страсти. За необвързаните ситуацията е пределно ясна. Смело можете да се влюбите дори в обект, който напълно не съответства на досегашните ви критерии, на социалния ви статус, или на възрастта ви. И всички увещания на семейството, приятелите и близките просто ще преминат като фонов шум през ушите ви. Слепи, неми и глухи към всичко, освен към всепоглъщащите си страсти, ще посрещнете и любовните тържества и едва в последната десетдневка на месеца ще се приземите в реалността. Дано тя не помрачи първоначалните ви впечатления.Ако не друго, поне ще сте преминали през едно дълбоко трансформиращо преживяване, което ще ви позволи да добиете по-ясна представа относно чувствената си реалност. Не така еднозначно, макар и също толкова интензивно вероятно ще се развива интимния живот на обвързаните Близнаци. Особено за онези от вас, които не успеят да овладеят присъщата си склонност да "изясняват отношения" с повод и без повод. И най-вече за онези, които често поглеждат в страни и назад прехвърляйки вниманието си към трети, външни за връзката обекти. Звездите ви предизвикват да влезете в собствения си капан, увлечени от вечното си убеждение, че другаде е по-добре от там където сте сега, новото е по-добро от старото, а онова което не притежавате е по- хубаво от онова което вече имате. Ако поемете риска от евентуални загуби, ще се уверите че това съвсем не е така. Но звездите ви съветват да не поемате такива рискове и да смените плочата.Преговорете си техниките за ухажване, въоръжете се с епитети изразяващи възхищение и по-често ги употребявайте в разговорите с половинката си. Така далеч по-ефективно ще можете да проведете въпросното "изясняване на отношенията", да заявите въпросите, които ви безпокоят и да постигнете хармония и стабилност. Таман навреме, тъй като през последната десетдневка на месеца всички критични аспекти на връзката ви ще станат очевидно осезаеми, а компромисът и съгласието далеч по-трудно постижими. Тогава ще се наложи да постъпите мъдро, да не настоявате на своето и да позволите на естествения ход на събитията да разреши противоречията.
 Рак 

Рак, асцендент Рак
Дори да сте преживели някакви мними конфликти и разочарования в близкото минало, събитията в любовния ви живот през февруари, ще ви дадат да разберете че те са били по-скоро плод на вашето въображение и лични съмнения. Венера сега ви подкрепя и съветва да преодолеете съмненията и съзнателно да се фокусирате върху създаването на една дългосрочна програма за развитие и укрепване на връзката си. Ако ви липсва увереност в чувствата и способностите на партньора в средата на месеца тя  вече ще се разсее като мъгла. Нали разбирате че тактичното приемане на трудовия ви ентусиазъм и безбройните отсъствия от дома са тиха, но безусловна демонстрация на подкрепа, любов и привързаност към вас. Остава само да благодарите, да преодолеете влечението си към тихите вечери насаме у дома и да се появите на сцената. Или поне да се присъедините към приятелското си обкръжение, за да могат и близките ви да се порадват на вашата идилия и най-после да се успокоят относно вашето интимно бъдеще. Изключение правят онези от вас, които отдавна усещат че взаимоотношенията и са изчерпани и са постигнали съгласие със себе си че е време да ги прекратят. В такъв случай, ако в средата на месеца нищо не ви е разколебало, можете да сте сигурни е решението ви е правилно. Необвързаните Раци също ще получат своя шанс. При условие, че търсят не просто времена утеха за самотата си, а пълноценна и дългосрочна връзка.Въоръжете се с търпение обаче и се постарайте да направите добро впечатление с топлота, искрени думи и чувства, а не с настойчива обсада и нетърпение. А като за начало сменете маската-февруари е карнавален месец, а вашата маска трябва да предизвиква интерес, вместо съчувствие. Заменете унилото изражение със загадъчност, а апатията в очите с неподправен интерес към противоположния пол.Така успехът ви е гарантиран.
 Лъв

Лъв, асцендент Лъв
Като цяло периода който предполагаше по-значими катаклизми в сърдечни ви живот отшумява. Евентуалните промени през февруари биха били по-скоро по ваша воля отколкото по волята на обстоятелствата. А февруари ви предлага възможности да придобиете нова гледна точка, да обмислите ролята си във връзката си и при нужда да я обновите. Преди всичко е необходимо да определите своите очаквания в любовта и да ги съгласувате с потребностите на любимия човек. Не забравяйте че вашата слабост е вашата сила. Направете признание пред любимия човек, изповядайте своите несъвършенства,  ревността си, покайте се за гордостта си и ще бъдете изключително поласкани да откриете, че сте обичани въпреки всичките си недостатъци. В случай че продължите да настоявате че сте безупречни и че вниманието и присъствието ви са висши привилегия за околните, можете и да останете изненадани че в навечерието на любовната нощ никой не копнее да ви разкрие чувствата си нито да се бори за вашето присъствие в живота си. Изненади и сюжетни обрати са възможни най-вече в периода 12-14 февруари. Особено за необвързаните Лъвове които могат да се събудят внезапно и безнадеждно влюбени по волята на случайността.За добро или за лошо, по-скоро за добро, завладяващите чувства ще отшумят така бързо, както са се появили.Февруари ви обещава ярки преживявания, но всъщност малко от тях ще имат потенциал да се превърнат в трайни увлечения. В последната дестедневка на месеца, щастието на вече влюбените може да бъде помрачено от внезапно придобили актуалност стари проблеми и спорни ситуации. Особено внимание изискват онези, които касаят парични взаимоотношения или тайни хвърлящи сянка върху доверието във връзката. Признанието и приемането на истината обаче ви дава шанс да разрешите усложненията-така че възползвайте се!

Дева

Дева, асцендент Дева
Вие обичате да се правите на разсеяни по сърдечните теми, но през февруари те все по-активно и интензивно ще привличат вниманието ви. За да бъдем честни, не точно вашето, а това на близките ви, чието усърдие да ви видят най-сетне щастливо задомени би могло да надмине всякакви етични граници. Така семейните и приятелски празненства, съвсем очевидно организирани само за да ви представят пред подходящия, одобрен от всички кандидат, който меко казано не поражда у вас дори бегли симпатии ще зачестят. Като за начало, въоръжете се с богат арсенал от средства и причини за тактичен отказ. А после извикайте на помощ и благоразумието си, защото колкото и да ви е странно точно вие ще се окажете най-подвластни на романтично опиянение особено в средата на месеца. Мнозина от вас ще имат неблагоразумието да помечтаят за щастливо бъдеще дори със случаен обект от своето обкръжение. Ще бъдете готови също да си затворите очите пред очевидни несъвършенства, да простите непростимото, да забравите болезнен опит от миналото, или да допуснете нечии користни интереси да се възползват от доброто ви сърце. Бъдете изключително критични при нови запознанства! Както и при възстановяването на безперспективни и вече прекратени отношения. Слава Богу, можете да разчитате на Венера и Сатурн, които бързо ще разсеят заблудите ви и  ще поддържат по-реалистичен подход във взаимоотношенията. Ако се налага да вземете действително важни решения относно сърдечния си живот можете да разчитате на тяхната подкрепа при оценката на действителния потенциал на връзката и развенчаването на празни обещания. Всъщност вие сте сред фаворитите, чиито качества, потребности и нагласи отговарят на настоящите изисквания на Венера. Успешни за вас, не само сега, но и през цялата година, ще бъдат онези връзки, които започват бавно и укрепват с течение на времето. Щастливо обвързаните обаче, са длъжни пред себе си и Съдбата да се отдадат телом и духом на любовта.Допълнително удоволствие ще ви достави грижата за любимия човек, а пълнолунието на 19 февруари ви поднася шансове да разрешите стари конфликти и проблеми във връзката и да постигнете компромис.

Везни 

Везни, асцендент Везни
В края на зимата, всичко случващо се в интимния ви живот ще има сериозни последствия. Особено личните ви избори и постъпки. Затова преди всичко е необходимо да изясните за себе си какво искате и най-вече кого искате до себе си: улегнал и обезпечен партньор, с когото ще ви бъде трудно да постигнете емоционална близост и комфорт, или обаятелна личност, която се придвижва с градския транспорт. Или иначе казано-висок обществен статус или сърдечна привързаност. За съжаление на този етап, Съдбата не е склонна да ви дари и с двете едновременно в лицето на един единствен човек. Обвързаните Везни също ще бъдат изправени пред подобна дилема, но под друга форма. Не нагнетявайте обстановката с чести отсъствия и светски ангажименти без присъствието на партньора си. Това едва ли ще му хареса. Добре е също да се информирате дали светските ви амбиции и желанието да живеете под светлините на прожекторите е споделено и съгласувано с неговите нужди и желания. Възможно е да се окаже, че това съвсем не е така. В такъв случай би било мъдро да започнете да цените повече тихите семейни вечери и временно да се откажете от стремежите към слава и известност. Възможно е да се окаже, че високите доходи, професионалните постижения и завидния обществен статус за вас са по-важни. В крайна сметка, никой не може да ви отнеме правото да преследвате личното си щастие. За да сте сигурни обаче, че този избор ще ви отведе към жадуваното щастие направете си експеримент: представете си как вашия вече бивш партньор дарява с любов и грижа някой друг. Чувствата които ще изпитате ще ви дадат нужния ориентир. Необвързаните Везни почти през целия месец са настроени романтично . Това обаче ще се окаже недостатъчно, за да получат благоразположението на господарката на Любовта, Венера. Не се отчайвайте - не сте загубили подкрепата и, напротив-липсата на успех сега ви предпазва от сърдечни разочарования. Може би за това, мнозина от вас ще изненадат другите, но не и себе си , присъединявайки се тази година към групата, която твърди, че почитането на Св.Валентин е чуждо на нашите традиции и култура.
 Скорпион

Скорпион, асцендент Скорпион
Вие също ще изненадате и себе си и околните с отказа си да преследвате победата на всяка цена. Онези които се намират в близкото ви обкръжение, вероятно вече стават свидетели на малко чудо-появата на един нежен Скорпион. Семейните Скорпиони се готвят за Св.Валентин като безпаметно влюбени в първия месец на запознанството, а необвързаните прилагат невиждани старания и таланти за да впечатлят обекта на симпатиите си. Всъщност, било то съзнателно или не, вероятно укрепвате позиции, а що се касае до личния живот мислите и действате в контекста на дългосрочни планове и перспективи. И вероятно ще използвате спокойната атмосфера във взаимоотношенията за сериозни разговори. Ще трябва да се постараете обаче, за да не бъде изтълкувана предвидливостта ви като обикновена, лишена от чувства пресметливост. Говорете!-колкото и да ви е странно сега думите, а не действията ще ви помагат да изразите любовта си. Сладките думи, които с лекота ще намирате, ще се окажат верния ключ и към сърцето, което отдавна желаете да завладеете. Звездите ви съветват обаче да бъдете по-сдържани, тъй като постъпките и най вече завладяващия ви интерес могат да бъдат изтълкувани погрешно, като дръзко навлизане в личното пространство. Категорично избягвайте и споровете-те могат да разрушат личното ви щастие.Ще ви бъде необходимо много търпение и пълен самоконтрол, тъй като половинката ви вероятно ще стане далеч по настойчива в отстояването на личните си интереси и по-малко склонна към компромиси. Е, човек с какъвто се събере-такъв става, а  за вас ще бъде полезно да се поставите на мястото на другия и да преживеете поне за кратко ефекта от собственото си въздействие и поведение във връзката.

Стрелец

Стрелец, асцендент Стрелец
Мнозина от вас сега вероятно са завладени от мащабни и трудоемки начинания. Предвид завладяващия ви ентусиазъм и естествените ви качества на водач, вероятно сте увлекли вече и половинката си в тяхното осъществяване. Особено ако сте взаимно свързани във възлите на устойчива връзка с история. Но не само родството на интереси ще ви обединява сега. Страстта вътре във връзката също ще нараства, понякога до границите на допустимото.Внимавайте! Силните страсти могат да имат и обратен ефект особено в разгара на любовните празненства. И да внесат ефекти на нестабилност, спор, дори конфликти. А пътя към целта ще изисква хармонично взаимодействие. Възможно е половинката ви да преживява сложни житейски ситуации. Вие разбира се всеотдайно ще предложите помощ и най-вече съвет, но дали съветите ви са уместни? Не настоявайте за това, което считате за правилно и полезно. По добре се въоръжете с търпение и се проявете като добър слушател. Така ще може да отговорите на необходимостта от качествен диалог и да избегнете евентуални усложнения. Необвързаните Стрелци увлечени в постигането на личните си цели едва ли намират повод и време да помислят за любов и чувствени преживявания. Вдъхновяващите идеи може би действително притежават потенциала временно да заменят незаменимото. А осъществяването им вероятно привлича много нови хора в обкръжението ви. Не гледате на тях като на безполови същества. Кой знае, може би именно сега около вас може да се появи човек със сходни на вашите възгледи и нива на духовни стремежи? Нали това търсите? За някои от вас Съдбата е подготвила действително неочакван обрат, предизвикан от среща с човек, който напълно отговаря на вашите нужди и представи. Една смела, отличаваща се от тълпата личност, която на всичкото отгоре е готова без много уговорки, да ви последва там накъдето сте тръгнали.

Козирог

Козирог, асцендент Козирог
През февруари личния ви живот получава нов импулс, захранван от мощната подкрепа на Венера. Изкушаващото и влияние неизбежно ще ви завладее. Може да се каже, че дори обезкуражаващата ви сериозност ,ще придобие очарование на което е трудно да се устои. Пред вид изискването за сериозност и надеждност във връзките актуално за всички, вие се превръщате във фаворита на зодиака. Не се изненадвайте, ако интересът към вас расте ден след ден. Но и не чакайте щастието да ви се усмихне от само себе си. Бъдете активни! Сега можете да завладеете всяко сърце. В случай, че наскоро сте започнали връзка обаче ще се наложи да бъдете малко по-прагматични и рационални, при появата на евентуални признаци на нестабилност. Би било неразумно, дори опасно да се опитвате да съживявате и подхранвате отношенията. Това не е ситуация в която подаръците, малките интимни изненади и безконечните демонстрации на чувства ще постигнат желаното приемане и укрепване. По-скоро Съдбата може би ви показва че това не е "вашия човек". Да освободят сърцето си от някой който не проявява вече интерес, е съвета и към тези, които с колосални усилия се борят да съхранят дългогодишна връзка, без ответната страна да поема същия ангажимент. Реформите ще ви се отразят освежаващо. А щастливо обвързаните просто ще трябва да положат старание и ловко да избягват обсъждането на пикантни теми, като неприятни роднини, покупки, които не са по възможностите на общия бюджет, или противоречия при възпитанието на децата. В дните около пълнолунието, стари тайни могат да изплуват на повърхността и да ви напомнят, че замитането под килима не е най-доброто решение на проблемите. Затова пък един разумен диалог, придружен с прошка и съгласие, би могъл действително да ги изпрати в миналото завинаги. И един съвет към всички прясно и отдавна влюбени: не изпитвате устойчивостта на чувствата на любимия човек, особено мотивирани от необходимост да подхраните самолюбието си! Подобни експерименти могат да имат за вас неочакван резултат.
 Водолей

Водолей, асцендент Водолей
Във вашия си месец, вие плувате в свои води, или по скоро летите по течения, които ви отнасят бързо към триумфа. Малцина обаче забелязват и знаят, че триумфът ви всъщност е плод на дългогодишни усилия, а сега просто е дошъл момента да съберете плодовете от онова, което така дълго сте градили и най-вече защитавали от несгоди и превратности. Включително Любовта. Да започнем с тези, които все още очакват среща с идеалната половинка: Поработете върху себе си. Поразмишлявайте върху това доколко вие, като човек търсещ среща с истински идеал, съответствате на собствената си представа за този идеал. Възможно е да откриете, че се налага нещо да промените в себе си, за да станете привлекателни за онзи, към когото се стремите или за себеподобните си. А можете да постъпите и точно обратното-да си останете такива каквито сте и да се откажете от търсенето на идеалната половинка. Ако вземете това решение ще постъпите правилно. Осъзнавайки, че няма идеални хора ще ви бъде далеч по-лесно да привлечете ако не идеалния, то поне подходящия партньор и Съдбата няма да се забави да ви отвори вратите към любовта. Вече обвързаните, като винаги по това време ще се занимават с проблемите породени от собствения си стремеж към независимост. В случай, че сте го преодолели и сте разбрали че любовта не отнема свободата ви, ще се радвате на доверието и романтиката които ще изпълнят връзката ви. В случай че не сте обаче, имайте предвид, че в дните на Пълнолунието критичните въпроси в неустойчивите взаимоотношения ще се изострят до крайност. Най-сериозни кризи ще породят проблеми касаещи парични отношения или верността на единия от партньорите. Имайте предвид обаче, че всяка криза поднася и възможност за възстановяване и укрепване на връзката, при условие че и двете страни проявят готовност за компромис. В интерес на истината, едва ли ще се наложи да правите големи жертви, освен може би по честичко да казвате "да" и "съгласен/съгласна съм".

Риби

Риби, асцендент Риби
Любовта е вашето оръжие и в навечерието на нейното тържество ще се убедите в това. Изненади и промени са повече от очаквани и добре дошли, тъй като те ще произведат само положителни ефекти. Необходимо е просто да се доверявате на сърцето си. Ако се необвързани и то ви сочи пътя към лично щастие, смело направете първата стъпка-успехът ви е гарантиран, щастието също. След като първата крачка е направена остава само да запазите връзка със здравия разум и да не идеализирате обекта на вашата любовна победа. Ако се налага, представете го на близкото си обкръжение и сверете личните си впечатления с тези, които са заслужили вече доверието ви с преценките си. Особено с хората имащи богат жизнен опит. Налага се да помислите и за друго-когато нещо ново влиза в живота ни, нещо старо си отива. Това може да бъде една любовна история, която все още държите в запас. Звездите ви съветват да бъдете внимателни, защото тайните ви могат да станат явни и да застрашат крехкото ви все още лично щастие. В живота на трайно обвързаните Риби, ще нахлуе свеж порив носещ романтика, поезия и нежност. Използвайте ги за възстановяване на доверието и укрепване на връзката. Не избягвайте разговори и обсъждания по неудобни въпроси, инициирани от партньора. Те ще внесат светлина по насъщни проблеми и ще изчистят разногласията. Най-важното условие сега  за постигане на лично щастие и хармония е установяването на баланс между собствените ви потребности и тези на половинката ви. А ако това е напълно невъзможно и вече сте изпробвали всички алтернативи, в дните около пълнолунието ще имате възможност и причина да направите решителна стъпка към прекратяването на доказано неуспешни връзки.

No comments
-- Facebook Comments

Add new comment