Login

Register

Вход с Facebook
or
Седмичен хороскоп за периода 19.06 - 25.06
Седмичен хороскоп за периода 19.06 - 25.06
Image: Седмичен хороскоп за периода 19.06 - 25.06

Интересна и наситена с астрологични събития седмица ни очаква. Основните сюжети разиграват Меркурий, Венера, Слънцето и Луната, чието влияние не оставя безразличен никого. Меркурий задейства фоновия тригон между Уран и Сатурн, приемайки подкрепа от Уран и ограничения от Сатурн. От този троен обмен бихме могли да се възползваме всички - той ще роди богати, почти гениални идеи и неочаквани възможности за решаване на нерешими до този момент въпроси, които за щастие, много бързо ще бъдат пресети и през ситото на реалността. Понеделник е важен и много успешен ден за онези, които са посветили себе си на научна работа и доста критичен за тези, които разчитат на важни преговори и взаимодействие са авторитетни фигури, началници и държавни инстанции. Отложете общуването с влиятелни личности и официални инстанции. Във вторник, щафетата поема Венера, дарявайки ни с романтичен подем в чувствата и възможност да удовлетворим естетическите си потребности. Това е денят, в който можем да внесем ред и хармония в личните взаимоотношения, но в делови аспект следва да бъдем по-внимателни - склонността към нереалистични очаквания може да ни подведе. Напомням, че новолунието настъпва едва в края на седмицата, а първият лунен сърп ще се появи в неделя вечерта, поради което колкото и обещаващи да са обстоятелствата, периодът не е подходящ за стартиране на начинания, в които очакваме ръст и развитие. Включително и за начало на интимна връзка. Затова пък, на вече влюбените обновяването на чувствата би могло да донесе цялостен положителен житейски обрат. 20 и 21 юни са особени дни. Меркурий, намиращ се в горен съвпад със Слънцето и наелектризиран от Уран, поставя отпечатъка си върху целия сезон, защото на 21 юни рано сутринта заедно с изгрева на Слънцето, прекрачваме не само в нов ден но и в нов сезон с лятното слънцестоене. Силно емоционален период, в който трябва да бъдем готови за обрати. Не ги предизвиквайте сами. Довършете започнатото, установете порядък в мислите си и помислете какво е нужно да оставите в миналото и какво да включите в новите планове за бъдещето. Време за тяхното обмисляне ще имаме достатъчно през почивните дни.

Овен 

И зодии с асцендент Овен

Седмицата ви е изпълнена със събития с нееднозначен характер. Посрещате я в настроение да се заловите с дела, зависещи само от вас, в които не се налага нито да се съветвате, нито да чакате някого. Семейните дела, взаимоотношенията с родителите и партньора обаче, настояват натрапчиво за вашето внимание. Възможни са и разногласия, като основната причина за тях ще се окажат липсата на възможност или желание за изпълнението на задълженията, които всеки е поел. Постарайте се да се въздържате от критични забележки и използвайте всяка възможност за уединение, за да обмислите спокойно случващото се. В сряда и четвъртък вече ще разполагате с убедителни аргументи и ще можете да използвате словото като инструмент за налагане на волята си. Като цяло обаче, общуването през тази седмица няма да се окаже на ниво, но пък ако успеете да се дистанцирате от непродуктивни разговори ще имате възможността да пообщувате със себе си. В което има смисъл - би могла да ви озари внезапна и много удачна идея - запомнете я и я обмислете при първа възможност. Специално внимание ви обръщам на идеи, които биха могли да хармонизират атмосферата в дома ви. Те ще бъдат подкрепени още следващата седмица от новия лунен цикъл.

Телец 

И зодии с асцендент Телец

Много и разнообразни контакти ще ангажират времето и вниманието ви почти през цялата седмица. Възможно е почти изцяло да бъдете въвлечени в дела на други хора - най-вече приятели, търсещи помощ и съдействие от вас. Опитайте тази нова, непозната вероятно за мнозина от вас, безкористна служба за благото на другите. Тя няма да ви лиши от красотата и комфорта на живота, дори напротив. Проблематични може да се окажат единствено опитите да ви бъдат прехвърлени тежки и недобре заплатени работни задължения. Постарайте се да не губите време в изясняване на взаимоотношения - ако се налага да помогнете някому - помогнете, а ако почувствате, че някой се опитва да злоупотреби с вас просто откажете и се оттеглете. През уикенда планирайте интензивни срещи, пътувания и запознанства - те могат да се окажат източник на полезна информация. А и с тези изострени сетива за красотата със сигурност пътуванията ще ви оставят незабравими спомени, а срещите възможност да очаровате и да бъдете очаровани.

Близнаци

И зодии с асцендент Близнаци

Седмицата вероятно ще започне напрегнато за вас, поради неразбирането, което срещат личните ви инициативи. Налага се да приемете, че в момента трудно ще привлечете съмишленици и просто да се фокусирате върху дела, които можете да осъществите сами, разчитайки на себе си. Основният ви фокус следва да се насочи към финансите и материалните въпроси. Звездите ви съветват да действате с традиционни методи, преминали през проверката на времето и доказали своята надеждност. И да се опитате да се вместите в това, което можете да си позволите сами, без да се налага да търсите външно финансиране. Да разчитате на щастливия случай също не е уместно, затова се въздържайте рисковани авантюри и финансови спекулации. Затова пък с хитрост и съобразителност бихте могли да обърнете хода на събитията във ваша полза. Необходимо е просто да се оттеглите за няколко дни, за да обмислите случилото се през последните седмици и решението само ще изплува в съзнанието ви. Във вторник и през почивните дни ще ви се прииска някой да ви изслуша и почувства, да се погрижи за вас. Ще може да разчитате на любимия човек, стига да не бързате да получите всичко веднага - това може да завърши с конфликт.

Рак 

И зодии с асцендент Рак

Въпреки, че лунния месец вече се изтъркулва, вие не губите от ентусиазма си, напротив - ставате все по-активни и готови да поемате инициатива. Звездите ви съветват прилежно да избирате къде да насочите енергията си, за да ви гарантират максимален успех. Полезно е да се съсредоточите в обучение и повишаване на квалификацията и образователния статус, а ако тези теми в момента не са актуални за вас просто потърсете възможности да обновите житейската си философия и да разширите кръгозора си. Успешно и с лекота също така ще усвоявате чужди езици, ще осъществявате далечни пътувания и ще общувате с чужденци. Става ви ясно вече предполагам, че типичните ви домашно семейни занимания в момента не срещат подкрепа от Съдбата. Все пак, някои битови въпроси, както и конфликтни ситуации с роднини ще намерят своето решение. Тук обаче, не следва да поемате инициатива и най-вече да пристъпвате към изясняване на взаимоотношения. Ако искате да информирате близките си за своите потребности и интереси, направете го в сряда и четвъртък. През почивните дни помечтайте, обмислете и планирайте бъдещето си. Голяма част от планираното може би съвсем скоро ще се превърне в реалност. От постъпки и конкретни решения обаче, засега е разумно да се въздържате.

Лъв

И зодии с асцендент Лъв

Ако сте успели през предходните седмици да поставите колективните интереси пред личните, още в понеделник ще блеснете сред приятели и съмишленици. Ако не сте, побързайте да го сторите - успехът при участие в колективни мероприятия е сигурен в първата половина от седмицата. Във втората делата ви ще забуксуват, а и вие ще почувствате апатия към външния свят. Затова пък, тайнствени и нееднозначни събития непрестанно ще привличат вниманието ви и в крайна сметка ще успеете да разкриете и скритите мотиви, и причините, които стоят зад тях. В края на седмицата е желателно да се въздържате от радикални решения, повличащи след себе си необратими последствия. Ако нещо не ви устройва би било мъдро да използвате по-меки методи или дочакате по-добри времена. А засега е достатъчно просто да смените обичайното обкръжение и да прекарате почивните дни в спокойствие и уединение.

Дева

И зодии с асцендент Дева

Ситуациите, в които попадате в началото на седмицата изискват нови нестандартни решения. Вероятно и сами разбирате, че някои методи вече не работят или най-малкото не обслужват така ефективно целите ви. Възможно е също да се наложи да коригирате плановете си, поради нестабилни външни обстоятелства. Постарайте се да проявите търпимост и сдържаност в ситуациите, които протичат в разрез с вашите намерения. В петък не се поддавайте на мрачни мисли и се въздържайте от опити да повлияете на реалността със свръхактивност. Единственият гарантиран резултат от нея е пълното изтощение. Затова пък в обкръжението ви се появяват нови хора - носители на нови и нестандартни идеи. Така, основни теми за седмицата за вас стават сътрудничеството, взаимопомощта и обмяната на опит. А през почивните дни се порадвайте на сърдечно общуване с приятели и не си отказвайте малки удоволствия.

Везни 

И зодии с асцендент Везни

Седмицата ви заварва в състояние на повишена чувственост, която ви прави активни търсачи на романтични преживявания. Побързайте да си ги осъществите в първите дни, защото в последствие професионални и делови въпроси изцяло ще обсебят вниманието ви. При това, активността ви ще има съвсем конструктивни и позитивни ефекти. Още в четвъртък, разговор с началник или авторитетна фигура би могъл да промени плановете ви не само за седмицата, но и за предстоящия месец. Не е изключено той да ви насочи към необходимост от усъвършенстване на уменията и повишаване на квалификацията. Новолунието в края на седмицата и без това ще ви фокусира върху някои слабости, които предстои да отстраните.В петък всичко ще ви се удава с лекота - планирайте за този ден дейности, които ви позволяват да приключите бързо стари задължения и проекти. През почивните дни проблематични могат да се окажат собствените ви суета и високомерие, поради което те не са подходящи са светски събития и общуване. Затова пък, интимни срещи ще протичат на висота с много страст и вълнения, които дълго ще помните - и и вие и партньорът ви.

Скорпион

И зодии с асцендент Скорпион

Вродените ви инстинкти да привличате към себе си екстремни ситуации през тази седмица са силно проявени. Ако искате да ги овладеете фокусирайте се в психологическа работа върху себе си, за да ги насочите в конструктивна посока. Затова пък медитациите и духовните практики, които бихте могли да усвоите и приложите сега ще ви помогнат по-добре да управлявате личния си енергиен ресурс. В сряда и четвъртък внимание изискват разговори с чужденци, които биха могли да предизвикат позитивна промяна в плановете ви за летните месеци. На позитивна промяна ще се радват и сърдечните ви взаимоотношения, в които ще се радвате на чувствена хармония и душевно единение. Условието тук е да овладеете ревността си и да демонстрирате истинско доверие към партньора. Бъдете тактични и внимателни - предстоящият ленен месец би могъл да внесе обновление в интимния ви живот, стига да сте готови на истински сърдечни и пълноценни партньорски взаимоотношения.

Стрелец

И зодии с асцендент Стрелец

Сигурно вече сте зажаднели да изпитате собствените си и чуждите нерви в екстремални ситуации и необичайни авантюри. По всяка вероятност също така наблюдавате, че напоследък като че ли късметът ви изневерява и не можете да разчитате на него. Затова засега се налага да потърпите и да се придържате към разумните граници. Преди всичко внимавайте да не пилеете пари в откровено необещаващи приключения, като например хазартни игри. Веселите и шумни компании, които обичайно ви провокират да излезте извън допустимите рамки на социално поведение също са потенциално проблематични, тъй като вероятността шумното забавление да завърши с приятелска свада е съществена. Ако копнеете за грандиозни промени, можете например да предприемете радикално разместване на мебелите у дома, така че жилището ви да стане по-удобно и уютно. А в петък най-добре си починете - титаничните ви усилия да промените каквото и да е ще се окажат безполезни. А и би било далеч по-мъдро да акумулирате сили, вместо да ги прахосвате. Така, в неделя вече ще сте бодри и пълни с енергия, за да стартирате желаната метаморфоза с успешни средства.

Козирог

И зодии с асцендент Козирог

Понеделник ще ви увлече вероятно в малки и несъществени задачи. Лека полека обаче, ще осъзнаете вероятно, че благодарение на решаването им имате възможност веднъж завинаги да отхвърлите задължения и ограничения, които изяждат свободното ви време. В сряда ще се наложи да се фокусирате навън и да проведете отдавна отлаган разговор. Притеснението ви, че той ще бъде съпроводен от спор е съвсем основателно, но пък спорът този път може да завърши с постигане на споразумение. Особено внимание изискват партньорските въпроси, в които новолунието в края на седмицата ще внесе допълнително обновление. Така че седмицата определено ви дава шанс за обсъждане и изглаждане на спорните моменти и намиране на компромисни решения. Време е може би и да преразгледате някои сега съществуващи условия и ангажименти. Не настоявайте да запазвате статуквото - търсете нови варианти за взаимодействие. Те ще се окажат далеч по-успешни. Необвързаните козирози могат да си позволят случайни контакти - общуването сега ви позволява да се нагодите по-добре към психологията на другите, а така ще ви бъде и по-лесно да "програмирате" себе си за нова връзка. През почивните дни си позволете повече радости и удоволствия. Избягвайте ангажименти по делови въпроси дори и някой старателно да се опитва да ви натовари с тях. Време е да се посветите на хората, които обичате и на чието присъствие в живота си държите.

Водолей

И зодии с асцендент Водолей

Разполагате с още няколко дни, за да се насладите на радостите от живота. През следващата седмица здравето и ежедневните работни ангажименти ще обсебят изцяло и времето и съзнанието ви, което неизбежно ще се отрази и на ежедневното ви натоварване. Затова пък сега все още имате възможност да се насладите на безгрижни разходки и срещи с приятели, качествени развлечения, лични интереси и занимания. Да предприемате важни начинания и да поемате сериозни ангажименти едва ли ще ви се наложи, а и времето изисква по-скоро приключване на вече започнатото. Разчистете място в живота си, изчистете морални и реални задължения. Това ще ви подейства облекчаващо и ще можете да встъпите в новия лунен месец с лекота. Внимание изискват интимните взаимоотношения. Бъдете по-меки и тактични с любимия човек и се постарайте да овладеете пристъпите на ревност. Праволинейността и безкомпромисността ще се окажат не само излишни но и застрашаващи любовното ви щастие - в крайна сметка всеки е свободен да има и следва своите житейски идеали.

Риби

И зодии с асцендент Риби

Ето, че товарът на обичайните делнични битовизми, най-после пада от гърба ви и Съдбата ви поднася храна за мечтания и блянове. Едни ще се потопят в романтични копнежи, последвани от съвсем конкретни преживявания, други в необятния свят на фантазиите си, които ще придобият съвсем конкретна форма в произведения на изкуството. Във всеки случай романтичната ви природа, талантите и творческото ви въображение ще намерят широко поле за изява. А лятото като сезон за отдих, развлечение и любов ще се изпълни със съдържание за вас. Влюбените определено ще се радват на оживление в чувствата още през тази седмица. А ако чувствата са устойчиви много от вас вероятно ще пожелаят да ги заявят и демонстрират по всевъзможни начини. Хубаво е човек да се намира в тези дни във вашата компания - пръскате около себе си любов, очарование и съпричастност, а мекотата и чувствителността ви са способни да разтопят всяко сърце. Което обвързаните вече Риби вероятно ще използват по същество, за да си осигурят подкрепата на партньора.

Успешна седмица от мен,
Елена Пенчева

Елена Пенчева е професионален астролог и автор на статии с астрологична тематика. Ако желаете да се свържете с нея за астрологична прогноза или анализ на проблематичен житейски казус, можете да го направите чрез лично съобщение във FB Elena Astronews или по телефона: 0887302268. 

No comments
-- Facebook Comments

Add new comment